فهرست مطالب
تفاوت عملکرد پمپ آب جتی و بشقابی چیست
تامین آب یکی از موارد اصلی و با اهمیت در هر ساختمان و خانه ای است. مشکل افت فشار در ساختمالن های چند طبقه معمولا برای طبقات بالاتر وجود دارد و اغلب این ساختمان ها برای رقع مشکل کاهش فشار آب از پمپ استفاده میکنند: همه افراد به صورت کلی از ماهیت کلی پمپ های آب اطلاع دارند؛ ولی مسئله اصلی این است که آیا از انواع پمپ های مورد استفاده در صنعت و کار اطلاع دارند؟ آیا از کاربرد پمپ آب صنعتی های بزرگ و انواع پمپ خبر دارند؟ در این مقاله سعی بر این است تا شمار را از ماهیت اصلی پمپ های آب آگاه کنیم و دو نوع جالب پمپ آب جتی و پمپ آب بشقابی را معرفی کنیم، همراه ما باشید.
تلمبه یا پمپ آب چیست؟
تلمبه یا پمپ آب وسیله ای است مکانیکی برای جابجایی و انتقال انواع مایعات که با افزایش فشار، باعث جابه جایی مایعات به ارتفاع بالاتر( با افزایش هد) یا حتی پایین تر (حوضچه یا مخزن) می شود. پمپ ها در صنایع مختلف کارایی و کاربرد های متقاوت از هم و فراوانی دارند. پمپ ها از منابع انرژی مختلفی استفاده می کنند که شامل پمپ ها با کارکرد دستی، برقی، موتور های درون سوز و نیروی باد می شود، پمپ ها دارای اندازه و سایز های مختلفی هستند که از سایز میکروسکوپی برای کار های پزشکی تا پمپ های بزرگ صنعتی را شامل می شود.
به عبارت دیگر، پمپ انرژی مکانیکی را از یک منبع خارجی مانند موتور گرفته و به سیال مایعی که در حال عبور از آن است منتقل می کند. در نتیجه انرژی سیال پس از خارج شدن از پمپ افزایش می یابد. از پمپ ها برای انتقال و یا جابجایی سیال از ایک نقطه به نقطه دیگر در یک سیستم لوله کشی و یا هیدرولیک استفاده می شود، پمپ ها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام کاربرد خاصی دارند. برای آشنایی با پمپ گریز از مرکز و کاربرد و مشخصات توصیه می کنیم مقاله مربوط به آن را در سایت نیرو گیربکس مطالعه نمایید.
انواع پمپ های آب
انواع مختلفی از پمپ های آب در بازار وجود دارد که پمپ آب جتی و پمپ آب بشقابی دو نوع اصلی آنها می باشند. هر یک از این پمپ ها طراحی خاص خود را دارند و برای مورد خاصی استفاده می شوند اما به طور خلاصه می توان گفت که پمپ آب جتی می تواند آب را از عمق بیشتری انتقال دهد اما پمپ آب بشقابی شدت آبرسانی بیشتری دارد.
در متن زیر به شرح و معرفی هر یک از این دو پمپ پرداخته ایم:
پمپ آب بشقابی
پمپ آب بشقابی معمولا برای پمپاژ کردن آب و مایعاتی استفاده می شوند که اغلب کاربرد صنعتی داشته اما در مواردی نیز برای کاربرد های کشاورزی و خانگی استفاده می شوند. در حقیقت پمپ های بشقابی تقریبا برای مایعات دارای ویسکوز استفاده می شوند.
پمپ آب بشقابی: پمپ های آب بشقابی در دو مدل موجود هستند:
- پمپ های سانترفیوژ
- پمپ های جابجایی مثبت
پمپ آبی سانترفیوژ: برای مایعات روان تر و یا برای پمپ کردن مایعات با ویسکوزیته پایین تر استفاده می شود.
برای اطلاع از راه های کاهش صدای پمپ آب خانگی توصیه می کنیم مقاله مربوط به آن را در سایت نیرو گیربکس مطالعه کنید. اگر که شما نیز جزو افرادی هستید که از پمپ آب خانگی استفاده میکنید، ممکن است از صدای زیاد این نوع پمپها خسته شده باشید؛ زیرا این صدا واقعا آزاردهنده است. توصیه می کنیم این مقاله را جهت کسب اطلاعات بیشتر مورد مطالعه قرار دهید.
پمپ آب جتی
پمپ های آب جتی در مناطقی با چاه های آب عنیق و دارای آب و هوای گرم تر محبوبتر هستند. برای منابع کم عمق و چاه های عمیق که در آن پمپ های قوی تری مورد نیاز هستند، باید از پمپ آب جتی عمیق استفاده کرد. پمپ های آب جتی نیز در دو نوع کم عمق و عمیق وجود دارند، تفاوت بین یک پمپ آب جتی عمیق و یک پمپ آب جتی کم عمق، در محل تخلیه آن است، انژکتور پمپ آب عمیق در چاه زیر سطح آب قرار دارد. سپس انژکتور آب را به کمک یک ابزار جانبی، از چاه به سطح منتقل می کند که در آن بخش، پمپ گریز از مرکز می تواند آب را در بقیه راه با مکش بلند کند.
تفاوت در عملکرد پمپ آب بشقابی و پمپ های سانترفیوژ
پمپ آب بشقابی: در پمپ آب بشقابی آب وارد پروانه می شود و توسط نیروی گریز از مرکز خارج می شود همانطور که آب پروانه را ترک می کند، یک سطح فشار ایجاد می شود که باعث می شود به دلیل فشار جو و نیرو گریز از مرکز، مایع با شدت بیشتری به سمت خروزجی حرکت کند. سرعت آن به صورت جریان مایع از طریق پروانه به حرکت در می آورد، در حالی که با سرعت بالا بر روی شافت می چرخد.
فشاری که در یک پمپ ایجاد می شود، در ارتباط مستقیم با قطر پروانه، تعداد پروانه ها، اندازه باز شدن آنها یا حجم ورودی و سرعت چرخش محور آن است. ظرفیت مایع وروودی توسط عرض خروجی پروانه تعیین می شود، میزان قدرت اسب بخار موتور مورد استفاده بر تمام عوامل تاثیر می گذارد. برای پمپ آب بیشتر و یا افزایش فشار، انرژی بیشتری نیز مورد نیاز است.
پمپ های سانترفیوژ: توانایی کمتری برای هواگیری دارند. هنگام شروع به کار، پمپ و خط مکش باید فاقد هوا باشد. نشت هوا در خط مکش موجب می شود که پمپ نتواند به درستی کار کند یا گاهی اوقات توانایی خود را از دست بدهد.
پمپ آب جتی: همانطور که آب از جت عبور می کند، سرعت آب (جریان)به شدت افزایش می یابد، اما فشار آن افت می کند. این عمل مشابه همان است که هنگام نصب یک آبپاش بر روی یک شلنگ برای آبپاشی باغ استفاده می کنید. سرعت آب بالا به علاوه فشار کم اطراف نازل، باعث ایجاد مکش در اطراف نازل می شود. جریان آب از اطراف یک نازل کشیده شده و همراه با آن حمل می شود. تفاوت پمپ آب جتی و پمپ آب بشقابی را به صورت جامع و کامل تر در مقاله ای دیگر مورد بررسی قرار داده ایم که توصیه می کنیم این مقاله را نیز مطالعه نمایید.
قیمت پمپ آب جتی و بشقابی
این دو پمپ بستگی به توان عملکرد و همچنین شرکتهای سازنده قیمتهای متفاوتی دارند و نمیتوان بصورت مستقیم آنها را از نظر قیمتی با هم مقایسه کرد. همچنین با توجه به نوسانات قیمتی بازار نمیتوانیم قیمت دقیق هرکدام از محصولات را در این مقاله ذکر کنیم. شما عزیزان میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به باقی مقالات و مطالب مرتبط در سایت نیوموتور مراجه کنید. راهنمای خرید بهترین برند پمپ آب خانگی از مقالات جدید سایت نیرو گیربکس می باشد که بهترین برند پمپ آب خانگی را به شما معرفی و انتخاب شما را بسیار آسان تر می کند پیشنهاد می کنیم این مقاله را نیز در سایت نیرو گیربکس مورد مطالعه قرار دهید.
تفاوت عملکرد پمپ آب جتی و بشقابی چیست؟
پمپ آب بشقابی معمولا برای پمپاژ کردن آب و مایعاتی استفاده می شوند که اغلب کاربرد صنعتی داشته اما در مواردی نیز برای کاربرد های کشاورزی و خانگی استفاده می شوند اما پمپ های آب جتی در مناطقی با چاه های آب عنیق و دارای آب و هوای گرم تر محبوبتر هستند. برای منابع کم عمق و چاه های عمیق که در آن پمپ های قوی تری مورد نیاز هستند، باید از پمپ آب جتی عمیق استفاده کرد.
قیمت پمپ آب جتی و بشقابی چقدر می باشد؟
این دو پمپ بستگی به توان عملکرد و همچنین شرکتهای سازنده قیمتهای متفاوتی دارند و نمیتوان بصورت مستقیم آنها را از نظر قیمتی با هم مقایسه کرد. برای استعلام قیمت با شرکت نیرو گیربکس تماس بگیرید.