فهرست مطالب
پمپ گریز از مرکز چیست
یکی از دستگاه های متداول برای انتقال و جابجایی آب، و مایعات با غلظت بسیار کم از مکانی به مکانی دیگر پمپ گریز از مرکز نام دارد که هر یک از این پمپ ها انواع مختلفی دارند این دستگاه مایعات را با تبدیل نیروی مکانیکی به انرژی فشار جریان سیال، پمپاژ میکند . در این مقاله به بررسی انواع مختلف پمپ گریز از مرکز می پردازیم و اطلاعاتی مفید در مورد آن در اختیار شما عزیزان می گذاریم از شما دعوت می کنم که با ما همراه باشید.
تعریف پمپ گریز از مرکز
پمپ گریز از مرکز همان، پمپ سانتره فیوژ می باشد که بر اساس نیروی گریز از مرکز است و مایع را به پاهای پروانه و پمپ وارد می کند. هنگام انتقال مایع به دیگر اجزای دستگاه، زمانیکه با کاهش فشار مواجه شود، پروانه توسط الکتروموتور با سرعت بالا دوران می کند و مایع ای که در بین پره های پروانه قرار گرفته است، همراه دوران آن می باشد که انرژی جنبشی پمپ، روبه افزایش می رود و در اثر نیرو به خارج پرتاب می شود که موجب پر شدن پوسته سیال پمپ می گردد و خروجی این روند مایع، به دلیل طراحی خاص مجرای پمپ؛ به انرژی پتانسیل فشار تبدیل می شود. پمپ گریز از مرکز متشکل از سه نوع جریان است که عبارت است:
- جریان وتریImpeller Pump) )
- جریان شجاعی(Turbo Pumps)
- محوری ((Roto Dynamic
کاربرد پمپ گریز از مرکز
دامنه کاربرد پمپ گریز از مرکز، بسیار وسیع بوده که در صنایع کاغذ سازی، صنایع غذا سازی و لبنیات؛ صنایع شیمیایی، دفع مواد زائد، صنایع نفت و پتروشیمی، آب فاضلاب، صنایع فلزات مذاب، تولید برق و استخراج، سیستم گرمایش و سرمایش، معادن و زهکشی، صنایع دارو سازی و… بکار می رود. بدلیل اینکه مقرون به صرفه است و نیاز بسیار کمی به تعمیر دارد و نشت سیال امکان پذیر نیست و دارای محافظ انفجار و امن می باشند. طراحی خاص آن موجب لرزش کاویتاسیون است که بیشتر در صنعت تولید نفت و آب کاربردی تر می باشد. گیربکس صنعتی را با مناسب ترین قیمت از مجموعه نیرو گیربکس خریداری کنید.
مزایای پمپ گریز از مرکز
پمپ گریز از مرکز دارای ساختمان ساده ی است که از مواد گوناگون تشکیل شده است که موجب عدم نیاز به شیر و سوپاپ می شود و هزینه تعمیر نسبت به سایر پمپ های دیگر کمتر می باشد و در صورت قطع بدون آسیب رساندن به پمپ می توان به ادامه کار بپردازد.
- دسترسی آسان،
- قیمت مناسب،
- نیاز به فضای کم،
- طراحی ساده جذاب،
- متنوع بودن در پروانه،
- ایجاد کننده فشار یکنواخت؛
معایب پمپ گریز از مرکز
پمپ گریز از مرکز قادر به فشار های بالا نمی باشد، لذا برای ایجاد فشار باید از پمپ های چند مرحله ای استفاده نمود. در شرایط محدودی که با راندمان بالا عمل کرده، پمپ ها نیازمند به آماده سازی هستند که موجب از کار افتادن نیروی موتور پمپ ها می شود که سیال می تواند به قسمت مکش راه پیدا کنند. لذا بهتر است که در خروجی این پمپ ها از شیر یک طرفه استفاده نمایید. موتور برق در مجموعه نیرو گیربکس موجود و قابل خریداری می باشد. برای استعلام قیمت محصول با مجموعه نیرو گیربکس در تماس باشید.
- نیازمند به آب بندی
- سیالاتی که با غلظت بالایی هستند نمی توان از این پمپ استفاده نمود.
انواع پمپ گریز از مرکز
پمپ گریز از مرکز بصورت افقی و یک طبقه تولید می شوند که انتهای آن دارای مکش است و دارای یک محفظه حلزونی شکل، که بصورت تک حلقه می باشد که هنگام دبی یا ارتفاع افزایش یابد از پروانه های متفاوتی استفاده می شود که هریک ویژگی های متفاوتی دارند و موجب تغییر نوع آن می شود که عبارت است:
پمپ گریز از مرکز شعاعی
در این نوع پمپ؛ نیروی موتور بصورت جریان محوری یا مختلط طراحی شده است. دلیل نام گذاری این پمپ گریز از مرکز، بخاطر در برداشتن پروانه ای است که تیغه های نزدیک به هم دارد و می تواند پس از ورود، سیال موازی آن را بصورت ۹۰ درجه از پروانه خارج کند. زمان استفاده از این پمپ ها هنگامی است: که بخواهید سیال را با فاصله بیشتری جا به جا کنید. سرعت مخصوص این نوع پمپ کمتر از ۴۲۰۰ و با دو سری پروانه های مکشی دارای سرعت مخصوصی کمتر از ۶۰۰۰ هستند. برای خرید انواع بتونیر با قیمت مناسب با مجموعه نیرو گیربکس در ارتباط باشید.
پمپ گریز از مرکز جریان محوری
در این نوع پمپ، پروانه ها مشابه به قایق و هواپیما می باشد، که سیال ها بصورت موازی از طریق لوله های مکش وارد پروانه می شوند و تیغه های آن در مقایسه با مدل شعاعی، فاصله ی بیشتری دارند که منجر به خروج موازی سیال از پروانه شده و سبب می شود که سطح فشار آن، ثابت بمانند که تفاوت چشمگیر پروانه ها در آبدهی یا دبی است که سیال با آن پمپاژ می کند. که این نوع بیشتر در ارتفاع کم کاربرد دارد. پمپ های این گروه غالباً دارای سرعت مخصوصی بیش ا ۹۰۰۰ هستند. گیربکس شافت مستقیم را از مجموعه نیرو گیربکس با قیمت مناسب تهیه کنید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
پمپ گریز از مرکز جریان مختلط
ترکیبی از جریان شعاعی و محوری، فرایندی به نام جریان مختلط است که نیروی موتور آن ویژگی هردو جریان را در بر دارد. تیغه های آن فاصله ی، بین جریان شعاعی و محوری می باشد که سبب می شود زمانی که سیال موازی وارد پمپ می شود، بصورت اریب، از انتهای پروانه با فشار زیادی خارج شود که جریان درجه خروج سیال از پمپ؛ کمتر از۹۰ درجه می باشد.
که این نوع از پمپ، کاربرد بسیار زیادی در صنایع، معادن، پالایشگاه های نفتی، کشاوزری دارد. پمپ های این دسته به صورت معمول دارای سرعت مخصوصی مابین ۴۲۰۰ تا ۹۰۰۰ هستند. برای اطلاع از تفاوت در عملکرد پمپ آب جتی و بشقابی پیشنهاد می کنیم این مقاله را جهت آشنایی بیشتر در سایت نیرو گیربکس مطالعه کنید.
اجزای تشکیل دهنده پمپ گریز از مرکز
قسمت های اساسی این پمپ عبارت است:
- الکتروموتور: که به قسمت الکترونیکی(نیروی موتور) پمپ اشاره دارد.
- محفظه یاتاقان: محل برقراری برینگ ها است.
- مکانیکال سیل: محل آب بندی پمپ و جدا کننده سیال پمپاژ (قسمت مکانیکی پمپ)
- پره های پمپ: با توجه به نوع و تنوع آن متفاوت است. دو جز اصلی پمپ های گریز از مرکز شامل: -تیغه آن -محفظه حلزونی
- پروانه: از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده پمپ گریز از مرکز پروانه می باشد که نقش تامین انرژی مورد نیاز، برای سیال است که در پمپ ها دو نوع پروانه پایه وجود دارد:
- مار پیچی(با ویژگی نداشتن تیغه)
- توربینی(احاطه شده با تیغه های پخش کننده)
انتخاب بین این دو نوع پروانه بسته به شرایط استفاده تغییر می کند. نوع مارپیچی به دلیل ظرفیت بالا و هد مصرفی پائین در چاه های کم عمق معمولاً ترجیح داده می شوند. نوع توربینی در چاه های آب عمیق استفاده می شود. راههای کاهش صدای پمپ آب خانگی یکی از مقالات مهم و مفید سایت نیرو گیربکس می باشد که پیشنهاد می کنیم این مقاله را مطالعه کنید.
تیغه: تیغه نقش خروجی مایع از پمپ را دارد که توانایی تبدیل سرعت به فشار را دارد. تیغه متصل به پروانه است. که به دو دسته تقسیم می شود:
- صاف
- مارپیچ که وابسته به نوع مدل پمپ گریز از مرکز دارد.
پمپ گریز از مرکز چیست و چه کاربردی دارد؟
در این مقاله از سایت نیرو گیربکس به بررسی پمپ گریز از مرکز و کاربرد آن پرداخته ایم با ما همراه باشید.
انواع پمپ گریز از مرکز چیست؟
برای اطلاع از انواع پمپ گریز از مرکز پیشنهاد می کنیم این مقاله را از سایت نیرو گیربکس تا انتها مطالعه کنید.