You are currently viewing گیربکس دور متغیر + آشنایی با انواع آن

گیربکس دور متغیر + آشنایی با انواع آن

5
(1)

آشنایی با گیربکس های دور متغیر و انواع آنها

در این مقاله تصمیم داریم تا در رابطه با گیربکس های دور متغیر و انواع آنها برای شما عزیزان مطالبی را بیان کنیم. یکی از مرسوم ترین شیوه های کم کردن دور خروجی از الکتروموتورها این است که از گیربکس دور متغیر (واریاتور) استفاده نمایید. لطفا برای یادگیری کامل این موضوع تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

معرفی گیربکس دور متغیر

در میان انواع گیربکس های صنعتی دسته ای وجود دارند که تغییر دور در آن ها به این صورت است که از کم به زیاد اتفاق می افتد و به آنها گیربکس دور متغیر گفته می شود. در بیشتر مواقع در استفاده از گیربکس ها، احتیاج به یک دور نسبی داریم؛به عنوان مثال نیاز داریم که گیربکس ما بچرخد. در این مواقع می توانیم از گیربکس دور متغیر استفاده کنیم. البته بعضی از افراد هم از سیستم اینورتر استفاده می کنند که مزایا و معایب خاص خود را دارد.

اجزا و مکانیزم عمل گیربکس دور متغیر

این سیستم از اجزای مختلفی تشکیل شده است که عبارتند از :

  • رینگ اصطکاکی
  • فنر
  • مخروط اصطکاکی
  • شافت فولادی
  • صفحات بادامکی کلاچ
  • پینیون
  • رک

مکانیزم عمل گیربکس دور متغیر به اینگونه است که فرآیند انتقال قدرت توسط یک مخروط اصطکاکی و یک رینگ اصطکاکی به وجود می آید که مخروط اصطکاکی بر روی شفت موتور قرار گرفته است و رینگ اصطکاکی بر روی محور فولادی قرار دارد. صفحات بادمکی کلاچ این وظیفه را دارند که مقدار گشتاور و دور خروجی بین مخروط و رینگ اصطکاکی را تنظیم نمایند؛همچنین فنری هم که در مرکز شیفت گیربکس وجود دارد فشار بین این دو را کنترل می کند.
«پینیتون» و «رک» نیز وظیفه کنترل تغییر دور ورودی از الکتروموتور را برعهده دارند. گیربکس پایه دار  یکی از متداول ترین و پرکاربردترین گیربکس های موجود در بازار صنعتی می باشد که با استفاده از آن بسیاری از دستگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند.

اجزا و مکانیزم عمل گیربکس های دورمتغیر
اجزا و مکانیزم عمل گیربکس های دورمتغیر

انواع گیربکس های دورمتغیر

انواع گیربکس های دورمتغیر عبارتند از:

گیربکس های دور متغیر هیدرولیک

در این نوع گیربکس دور موتور توسط سیستم هیدرولیکی افزایش یا کاهش می یابد. یکی از مزایای گیربکس های دور متغیر هیدرولیک این است که دور موتور را به گونه ای میتوان تنظیم کرد که خروجی گیربکس به عدد ۳۰ برسد وهیچگونه دوری نزند.

گیربکس دور متغیر زغالی

در این مدل گیربکس دور مطلقه صفر وجود ندارد یعنی به هیچ وجه نیم شود خروجی دور صفر را از گیربکس دور متغیر زغالی انتظار داشت. سیستم انتقال این گیربکس به گونه ای است که توسط یک صفحه و زغال فرایند انتقال انجام می شود. زمانی که قطرزغال تغییر میکند تغییر دورهم اتفاق می افتد.

گیربکس دور متغیر تسمه ای

این نوع از گیربکس ها هم، مانند گیربکس دور متغیر زغالی دور مطلق صفر ندارند. در سیستم گیربکس دور متغیر تسمه ای دو فولی وجود دارد زمانی که قطر این فولی ها تغییر کند دور موتور نیز تغییر می کند. یکی از مزیت های گیربکس دور متغیر تسمه ای این است که عمر زیادی دارند اما محدودیت این نوع از گیربکس ها این است که نسبت به سایر گونه ها به فضای بیشتری احتیاج دارند. گیربکس شافت مستقیم از دیگر نمونه های گیربکس موجود در شرکت نیرموتور می باشد. جهت خرید و ثبت سفارش و کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

گیربکس دور متغیر دنده های (سیاره ای)

مکانیزم عمل این نوع از گیربکس ها به گونه ای است که یک فرفره در وسط سیستم قرار گرفته و زمانی که قطر دنده گیربکس کم یا زیاد شود این فرفره کار خود را انجام میدهد. اگر قصد داشته باشیم از گیربکس دور متغیر دنده ای خروجی صفر را به دست آوریم باید سیستمی به نام دیفرنسیال را به آن متصل کنیم.

مشخصات فنی گیربکس دور متغیر

خوب است بدانید که واریان تور می تواند به الکتروموتورهای سه یا تک فاز متصل شود. این قطعه بین الکتروموتور و گیربکس قرار می گیرد که دور خروجی را از گیربکس کم می کند. گیربکس دور متغیر با توجه به توان الکتروموتور ورودی بخش بندی می شود و بسته به همین میزان، توان اندازه گیربکس ها می تواند متفاوت باشد. پس در نتیجه در صورتی که توان ورودی بیشتر باشد گیربکس قدرت بیشتری داشته و بزرگتر می باشد. در گیربکس متغیر جنس پوسته هم می‌تواند از فولاد باشد، هم از آلومینیوم، اما جنس دنده ها فولادی است. تعمیر الکتروگیربکس صنعتی توسط شرکت نیرو گیربکس قابل انجام می باشد. جهت دریافت خدمات تعمیر انواع الکتروگیربکس صنعتی با ما تماس بگیرید.

کاربرد گیربکس دور متغیر در صنعت

انواع گیربکس دور متغیر را که در قسمت قبل به شما معرفی کردیم، در صنایع مختلف دارای کاربرد های متفاوتی هستند. به علاوه در صنایع تولید قطعات پلاستیکی و همچنین کارخانه های تولید نوشابه دستگاه های سنگبری و ماشین های سیم پیچی اتوماتیک و نیز در رنگرزی های نخ و پارچه و… از گیربکس های دور متغیر استفاده زیادی می شود.

انواع گیربکس های دورمتغیر
انواع گیربکس های دورمتغیر

شرایط نگهداری گیربکس دور متغیر

اگر می خواهید گیربکس شما عمر طولانی تری داشته باشد زمانی که در حالت《سکوت》است سرعت آن را تغییر ندهید. همچنین به مدل اتصال گیربکس به موتور توجه داشته باشید، زیرا موتور باید بتواند به صورت آزادانه حرکت کند و پایه های آن به هیچ وجه به هیچ جا اتصال نداشته باشد. همچنین بین بلبرینگ های سوزنی را هر چند وقت یکبار روغن کاری کنید و برای این کار از روغن های استاندارد استفاده نمایید.

زمانی که می‌خواهید گیربکس دور متغیر را نصب کنید حتماً باید سطح مورد نظر کاملاً صاف باشد تا ایجاد ارتعاش نکند و نکته مهم دیگر این است که زمانی که می خواهید دستگاه را انتخاب کنید به مشخصات موتور و ماشین مورد نظرتان نیز دقت نمایید . روغن‌ دنده مناسب برای گیربکس صنعتی یکی از مقالات سایت نیرو گیربکس می باشد که توصیه می کنیم این مقاله مفید را جهت کسب اطلاعات بیشتر مطالعه کنید.

شرکت های تولید کننده گیربکس دور متغیر

در دنیا تعدادی شرکت وجود دارد که گیربکس های دور متغیر را می سازند و هر کدام از آنها دارای ویژگی ها و مزیت های خاص خودشان هستند. معمولاً شرکت های اروپایی در این زمین نسبت به سایرین پیشتاز بوده و گیربکس هایی با کیفیت و دوام بیشتری را می سازند؛به عنوان مثال، گیربکس های دور متغیری که در شرکتهای ایتالیا ساخته می شود بسیار کاربردی بوده و همگی از نوع دنده ای هستند.

برخی از آنها عبارتند از: گیربکس دور متغیر موتور واریو، گیربکس دور متغیر سیتی، گیربکس دور متغیر روسی و. . . . . در زمینه تولید و ساخت گیربکس های دور متغیر که سیستم انتقال دهنده آنها ذغالی یا تسمه ای است، شرکت نمونه های خوبی را ساختند که برخی از آنها عبارتند از: گیربکس دور متغیر نور گیربکس دور متغیر سئو گیربکس دور متغیر فلندر و… در زمینه تولید گیربکس دور متغیر هیدرولیکی نیز یک شرکت معتبر به نامVAR. SPE بسیار موفق عمل کرده است.

گیربکس دور متغیر چیست؟

در میان انواع گیربکس صنعتی دسته ای وجود دارند که تغییر دور در آن ها از کم به زیاد اتفاق می افتد و به آنها گیربکس دور متغیر گفته می شود. برای خواندن ادامه مطلب با ما همراه باشید.

گیربکس دور متغیر در صنعت چه کاربردی دارد؟

در صنایع تولید قطعات پلاستیکی و کارخانه های تولید نوشابه و دستگاه های سنگبری و … برای خواندن ادامه موارد این مقاله را از سایت نیرو گیربکس مطالعه کنید.

چقدر از این مقاله راضی بودید؟

به این مقاله رای دهید!

میانگین آرا 5 / 5. تعداد آرا: 1

تا کنون امتیازی داده نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.