فهرست مطالب
گیربکس چیست
گیربکس یک وسیله مکانیکی است که برای افزایش گشتاور خروجی یا تغییر سرعت (RPM) یک موتور استفاده می شود. شافت موتور به یک انتهای گیربکس وصل شده و از طریق پیکربندی داخلی دنده های گیربکس، گشتاور خروجی و سرعت مشخصی را که با توجه به دنده تعیین می شود، فراهم می کند..
مشخصات فیزیکی گیربکس
اجزای بدنی گیربکس ها با همدیگر تفاوت دارند. و همچنین تفاوت هایی بین تولید کنندگان گیربکس وجود دارد. بیشتر گیربکس ها از مواد فولادی مانند آهن، آلومینیوم و برنج ساخته می شوند. بر خلاف سایر انواع گیربکس، گیربکس های چرخشی را می توان با مواد پلاستیک مانند پلی کربنات یا نایلون نیز ساخت. به غیر از مواد اولیه مورد استفاده، جهت یابی دندان های دنده نقش اساسی در کارایی کلی، گشتاور و سرعت سیستم دارند.
از جعبه دنده های دنده مستقیم معمولاً در برنامه های کم سرعت استفاده می شود. این گیربکس ها می توانند پر سر و صدا باشند و ممکن است از راندمان کلی پایین تری برخوردار باشند. گیربکس حلزونی معمولاً در برنامه های پر سرعت استفاده می شوند. این گیربکس ها نسبت به جعبه دنده های دنده مستقیم از عملکرد کمتری برخوردار هستند و این ممکن است باعث بهبود کارایی کلی آنها شود.
گیربکس صنعتی یک سیستم بسته است که انرژی مکانیکی را به واحد انتقال، انتقال می دهد. این سیستم سرعت و گشتاور چرخش را کاهش می دهد. برخلاف گیربکس های دیگر، گیربکس های صنعتی می توانند چندین کار را با سرعت های بسیار بالا در مدت زمان طولانی انجام دهند. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر و خرید و استعلام قیمت گیربکس صنعتی با شرکت نیرو گیربکس تماس بگیرید.
انواع گیربکس
انواع مختلف گیربکس در سراسر جهان تولید می شود. یکی از اصلی ترین تفاوت ها در گیربکس ها ویژگی های عملکردی آنها است. انتخاب نوع گیربکس به کاربرد آن بستگی دارد. گیربکس ها در اندازه های مختلف، نسبت ، کارآیی و ویژگی های واکنش پذیری در دسترس هستند. همه این عوامل طراحی بر عملکرد و هزینه گیربکس تأثیر می گذارد. انواع مختلفی از گیربکس وجود دارد که در زیر به آن ذکر شده است:
گیربکس مورب
دو نوع گیربکس مورب وجود دارد که شامل دنده مستقیم یا مارپیچ هستند. چرخ دنده های مستقیم باریک دارای دندانهای صاف و خمیده هستند و در کاربردهایی که به سرعت آهسته نیاز دارند استفاده می شود. چرخ دنده های اسپیرال دندان دارای دندانهای خمیده هستند و در برنامه هایی که نیاز به کاربردهای پر سرعت دارند ، استفاده می شود.
خصوصیات فیزیکی گیربکس مورب
چرخ دنده های بولی به طور معمول از چدن، آلیاژ آلومینیوم یا سایر مواد فلزی ساخته می شوند اما بین تولید کنندگان متفاوت است.
توجه: چرخ دنده های ساخته شده از مواد فولادی در هنگام تماس با چرخ دنده های دیگر می توانند پر سر و صدا باشند و همچنین باعث می شوند آنها مستعد سایش شوند.
کاربردهای گیربکس مورب
- در ساخت گیربکس مورب از چرخ دنده های باریک استفاده می کنند.
- ماشین های چاپ مطبوعات
- نیروگاه ها
- اتومبیل
- موتورهای فولادی
- دریل دستی
- درایوهای دیفرانسیل
مزایای استفاده گیربکس مورب
- پیکربندی زاویه سمت راست
- بادوام
معایب گیربکس مورب
- محورها باید از نیروهای پشتیبانی کنند
- دندانهای بریده شده ضعیف ممکن است منجر به لرزش بیش از حد و سر و صدای حین کار شوند.
گیربکس صنعتی یک قطعه مهم در صنعت است که برای انتقال حرکت و قدرت بین دو محور استفاده میشود و به دلیل قابلیت تنظیم و کنترل قدرت و سرعت، در بسیاری از صنایع مانند خودروسازی، صنایع نفت و گاز، صنایع غذایی، صنایع فلزی و … استفاده میشود. برای آشنایی بیشتر با کاربرد گیربکس صنعتی پیشنهاد می کنیم مقاله مربوط به آن را در سایت نیرو گیربکس مطالعه نمایید.
گیربکس حلقوی
در زاویه هایی بریده شده اند که امکان تماس تدریجی بین هر یک از دنده های مارپیچ را فراهم می آورد. جعبه دنده با استفاده از چرخ دنده های مارپیچ در اسب بخار بالا و کاربردهای کارآمد قابل استفاده است.
خصوصیات فیزیکی گیربکس حلقوی
چرخ دنده های حلزونی معمولاً از چدن، اجازه آلومینیوم یا مواد آهن ساخته می شوند بستگی به شرکت سازنده آن دارد که با چه موادی این نوع گیربکس ها رو درست کند.
برنامه های کاربردی دنده های حلزونی یا Helical Gears
به طور گسترده ای در برنامه های کاربردی مورد استفاده قرار می گیرند که نیاز به راندمان و اسب بخار بالا دارد.
- صنعت نفت
- دمنده ها
- کارخانجات تهیه مواد غذایی و برچسب زدن
- برش
- آسانسور
مزایای چرخ دنده های حلزونی
- می تواند به صورت موازی یا متقاطع پیچیده شود
- عملکرد صاف و آرام
- کارآمد
- اسب بخار بالا
مضرات چرخ دنده های حلزونی
- محوری در امتداد محور چرخ دنده
- مواد افزودنی روغنکاری
گیربکس چرخدار
گیربکس چرخدار از طریق دندانهای مستقیم نصب شده بر روی شافت موازی ساخته می شوند. سطح سر و صدا دنده های چرخشی به دلیل برخورد دندانها به همدیگر نسبتاً زیاد است. چرخ دنده های چرخشی در طیف وسیعی از اندازه ها و نسبت های دنده ای قرار می گیرند تا برنامه های کاربردی نیاز به سرعت یا خروجی گشتاور خاص داشته باشند.
در میان انواع گیربکس های صنعتی دسته ای وجود دارند که تغییر دور در آن ها به این صورت است که از کم به زیاد اتفاق می افتد و به آنها گیربکس دور متغیر گفته می شود. در صورت نیاز به خرید و استعلام قیمت و کسب اطلاعات بیشتر انواع گیربکس دور متغیر می توانید مقاله مربوط به آن را در سایت نیرو گیربکس مطالعه کنید یا با شرکت فنی مهندسی سوربن تماس بگیرید.
خصوصیات فیزیکی گیربکس چرخدار
چرخ دنده های چرخشی معمولاً از فلزاتی مانند فولاد یا برنج و پلاستیک مانند نایلون یا پلی کربنات ساخته می شوند. ماده ای که برای ساخت چرخ دنده های چرخشی استفاده می شود بسته به سازنده آن ممکن است متفاوت باشد.
کاربردهای گیربکس چرخدار
گیربکس چرخدار در برنامه هایی که نیاز به کاهش سرعت دارند با گشتاور خروجی بالا استفاده می شود.
- ماشینهای برش
- بسته بندی
- کنترل سرعت
- ساخت و ساز
- نیروگاه ها
مزایای گیربکس چرخدار
- مقرون به صرفه
- نسبت های دنده ای بالا
- فشرده – جمع و جور
- خروجی گشتاور بالا
معایب گیربکس چرخدار
- پر سر و صدا
- زود خراب میشوند.
گیربکس آویز یا شافت موازی یکی از انواع گیربکس های صنعتی می باشد که ساختار آن ها شبیه گیربکس های شافت مستقیم اند؛ منتها تفاوتی که دارد این است که در گیربکس آویز، شافت خروجی و ورودی با هم موازی هستند. برای خرید و استعلام قیمت انواع گیربکس آویز با شرکت نیرو گیربکس تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما را راهنمایی کنند.
گیربکس محرک حلزونی
گیربکس محرک حلزونی قادر به تحمل بارهای زیاد، کم سر و صدای و بدون تعمیر و نگهداری هستند اما نسبت به سایر انواع دنده ها کارایی کمتری دارند. از چرخ دنده های محرک حلزونی می توان در پیکربندی زاویه ای مناسب استفاده کرد. پیکربندی گیربکس محرک حلزونی این امکان را می دهد که دنده را با سهولت عوض کرد..
خصوصیات فیزیکی گیربکس محرک حلزونی
چرخ دنده ها به طور معمول از آلومینیوم ، استیل ضدزنگ و چدن ساخته شده اند. مواد استفاده شده بسته به سازنده متفاوت است.
برنامه های کاربردی گیربکس محرک حلزونی
در برنامه های کاربردی که به سرعت و بار زیاد نیاز دارند استفاده می شود و می توان برای برنامه های زاویه دار مناسب تنظیم کرد.
- معدن
- ماشین آلات نورد میلز
- مطبوعات
- سیستم های درایو آسانسور / پله برقی
مزایای استفاده از گیربکس محرک حلزونی
- دقت بالا
- تنظیمات زاویه سمت راست
- سیستم ترمز
- نویز پایین
- تعمیر و نگهداری رایگان
معایب گیربکس محرک حلزونی
- محدودیت ها
- غیرقابل برگشت
- راندمان پایین
گیربکس سیاره ای یا دنده خورشیدی
گیربکس های سیاره ای یا دنده خورشیدی هستند تا به دلیل شباهت آنها به سیستم خورشیدی به نام آن نامگذاری شده اند. اجزای گیربکس سیاره ای شامل چرخ دنده خورشیدی، دنده حلقه ای و چرخ دنده های سیاره ای است. چرخ دنده خورشید دنده مرکزی است که در مرکز ثابت است.
خصوصیات فیزیکی گیربکس سیاره ای
چرخ دنده های سیاره ای گیربکس سیاره ای از آلومینیوم، استیل ضدزنگ یا برنجی ساخته شده است. مواد استفاده شده بسته به سازنده متفاوت است. قبل از اینکه گیربکس را راهاندازی کنید، باید از میزان سطح روغن و ویسکوزیته آن اطمینان حاصل نمایید. برای آشنایی با روغن دنده مناسب برای گیربکس صنعتی پیشنهاد می کنیم مقاله مربوط به آن را در سایت نیرو گیربکس مطالعه نمایید.
استفاده از گیربکس های خورشیدی
سیاره ای از گیربکس های سیاره ای در برنامه هایی استفاده می شود که به عکس العمل کم، اندازه جمع و جور ، راندمان بالا ، مقاومت در برابر شوک و نسبت گشتاور بالا به وزن نیاز دارند.
- درایوهای آستین دار
- آسانسور
- جرثقیل
- ابزارهای ماشینی
- اتومبیل
مزایای استفاده از چرخ دنده های سیاره ای
- چگالی توان بالا.
- فشرده – جمع و جور.
- در انتقال نیرو بسیار کارآمد است.
- ثبات بیشتری دارد.
- توزیع بار بین دنده های سیاره ای.
معایب چرخ دنده های سیاره ای
- معایب چرخ دنده های سیاره ای.
- عدم کارایی مناسب در بارهای بالا.
- طراحی پیچیده.
- عدم دسترسی
گیربکس چگونه کار می کند؟
همه گیربکس ها به روشی مشابه کار می کنند. جهت چرخش چرخ دنده ها به جهت ورودی و جهت گیری چرخ دنده ها بستگی دارد. به عنوان مثال ، اگر چرخ دنده اولیه در جهت عقربه های ساعت در حال چرخش است ، دنده ای که در آن مشغول فعالیت است خلاف جهت عقربه های ساعت می چرخد. این خط برای چرخ دنده های متعدد ادامه دارد. ترکیبی از چرخ دنده های اندازه های مختلف و تعداد دندان های موجود در هر دنده نقش مهمی در گشتاور خروجی و سرعت شافت دارد.
نسبت دنده بالا باعث افزایش گشتاور بیشتر و سرعت پایین تر می شود ، در حالی که نسبت دنده های پایین تر باعث افزایش سرعت بیشتر و گشتاور خروجی کمتر می شود. جهت خرید و استعلام قیمت انواع گیربکس صنعتی برگشت ناپذیر با شرکت نیرو گیربکس در تماس باشید. این محصول یکی از پرکاربردترین محصولات در صنایع به حساب می آید که مزیت های به خصوصی دارد.
کارکرد گیربکس
یک گیربکس سیاره ای نسبتاً مشابه کار می کند. یک سیستم گیربکس سیاره ای با سه جزء اصلی ساخته شده است: یک چرخ دنده مرکزی خورشید ، یک حامل سیاره (حمل یک یا چند چرخ دنده سیاره) و یک حلقه (حلقه بیرونی). چرخ دنده های مرکزی خورشید توسط چرخ دنده های سیاره (در همان اندازه) چرخانده شده به حامل سیاره چرخان است. چرخ دنده های سیاره ای در حالی که دنده های بیرونی با دنده های سیاره مشبک هستند با دنده های خورشید پیچ خورده اند. تنظیمات مختلفی برای سیستم گیربکس وجود دارد. تنظیمات معمولی از سه مؤلفه تشکیل شده است: ورودی ، خروجی و یک جزء ثابت.
چگونه گیربکس کنترل می شود؟
هنگام در نظر گرفتن گیربکس، بسیاری از عوامل برای تأمین نیازهای خاص برنامه شما را باید در نظر گرفته شود:
نسبت
دنده به عنوان همبستگی بین تعداد دندانهای دو دنده مختلف تعریف می شود. معمولاً تعداد دندانهای یک دنده متناسب با محیط آن است. این بدان معنی است که دنده با دور بیشتر دندان دنده بیشتری خواهد داشت. بنابراین رابطه بین دو محور دنده نیز می تواند یک دنده دقیق باشد. به عنوان مثال ، اگر یک دنده 36 دندان داشته باشد در حالی که دنده دیگر 12 دندان دارد ، نسبت دنده 3: 1 خواهد بود.
گشتاور
خروجی گشتاور خروجی به نسبت دنده مورد استفاده بستگی دارد. برای بدست آوردن گشتاور خروجی بالا ، نسبت دنده بزرگی انتخاب می شود. استفاده از نسبت دنده بزرگ باعث کاهش سرعت شافت در موتور می شود. برعكس ، با استفاده از نسبت دنده كمتر ، مقدار گشتاور خروجی كوچكتر به سیستم تحویل داده می شود كه سرعت موتور بیشتر در شافت خروجی است. این عبارت رابطه ای را نشان می دهد که گشتاور و سرعت هر دو با یکدیگر متناسب هستند.
سرعت (RPM)
سرعت متناسب با نسبت دنده سیستم است. به عنوان مثال ، اگر دنده ورودی بیشتر از دنده خروجی دندان داشته باشد ، نتیجه افزایش سرعت در شافت خروجی خواهد بود. از طرف دیگر ، داشتن سناریوی معکوس با دندانهای دنده بیشتر در خروجی در مقایسه با ورودی منجر به کاهش سرعت در شافت خروجی خواهد شد. به طور کلی می توان سرعت تقسیم خروجی را با تقسیم سرعت ورودی بر روی نسبت دنده تعیین کرد. هر چه این نسبت بالاتر باشد سرعت خروجی پایین تر خواهد بود و برعکس.
آرایش
چرخ دنده یک طراحی مهندسی مبتکرانه است که مزایای مختلفی را نسبت به طراحی سیستم دنده محوری ثابت سنتی ارائه می دهد. ترکیبی منحصر به فرد از هر دو راندمان انتقال نیرو و اندازه جمع و جور باعث کاهش ضریب کارایی کمتر می شود. یکی دیگر از عوامل کاربردی که باید به آن توجه شود توزیع بار است. از آنجا که بار منتقل شده در میان چندین سیاره مشترک است ، ظرفیت گشتاور افزایش می یابد. تعداد بیشتر سیارات در سیستم دنده باعث افزایش توان بار و افزایش تراکم گشتاور می شود. تنظیمات دنده به دلیل داشتن یک سیستم متعادل ، ثبات و سختی چرخشی را بهبود می بخشد ، اما یک طراحی پیچیده و پرهزینه تر است.
گیربکس کاهنده یک نوع از انواع گیربکس هاست و هنگامی که یک موتور الکتریکی بخواهد سرعت خروجی خود را کاهش داده و یا میزان گشتاورش را افزایش دهد، از چرخ دنده ها برای رسیدن به نتیجه دلخواه استفاده می کند. برای خرید و استعلام قیمت انواع گیربکس کاهنده با شرکت نیرو گیربکس در تماس باشید.
عکس العمل گیر بکس
عکس العمل زاویه ای است که در آن شافت خروجی گیربکس می تواند بدون حرکت شافت ورودی یا شکاف بین دندان های دو دنده مجاور بچرخد. لازم نیست که برای برنامه های کاربردی که معکوس بار را شامل نمی شوند ، عکس العمل در نظر بگیرید.
پاز جعبه دنده کجا استفاده می شود؟
پیشرفت در فن آوری و تکامل چرخ دنده ها باعث شده است که گیربکس های کارآمدتر و قدرتمندتری و با هزینه های کمتری تولید شوند.. گیربکس به طور گسترده ای در برنامه های کاربردی که به سرعت خروجی مطلوب (RPM) نیاز دارند، کنترل جهت چرخش و ترجمه گشتاور یا نیرو از یک شافت ورودی به دیگری استفاده می شود. گیربکس پارس. الکتروگیربکس پارس.الکتروگیربکس شافت مستقیم پایه دار. الکترو گیربکس شافت مستقیم. الکترو گیربکس شافت مستقیم فلانچ دار. تعمیرات گیربکس شافت مستقیم. تعمیرات گیربکس شافت مستقیم پایه دار وفلنچ دار. گیربکس پایه دار. گیربکس شافت مستقیم فلانچ دار. تعویض پوسته گیربکس شافت مستقیم. پوسته گیربکس فلانچ دار.
تعمیر گیربکس
تعمیرات انواع گیربکس کاری بسیار تخصصی است و نیاز به مهارت بالایی دارد. برای این که شما بتوانید مشکل گیربکس را تشخیص دهید، ابتدا باید قطعات و اجزای تشمیل دهنده گیربکس را شناسایی کنید و سپس بر اساس آن تعمیرات را انجام دهید. سپردن تعمیرات به افراد غیرحرفه ای می تواند خسارات زیادی را برای شما متحمل شود. بنابراین توصیه می کنیم که تعمیرات انواع گیربکس را به افراد باتجربه و ماهر بسپارید.
نیرو گیربکس دارای تعمیرکارانی فوق العاده ماهر و باتجربه هستند که به صورت تضمینی تعمیرات را انجام می دهند. در صورت وجود هر گونه مشکل در این قطعه با این مرکز تماس بگیرید. برای اطلاع از مزایای استفاده از گیربکس پیشنهاد می کنیم مقاله مربوط به آن را در سایت نیرو گیربکس مطالعه نمایید.
گیربکس چیست؟
گیربکس قطعه ای در خودرو است که نیروی موتور را به چرخ ها منتقل می کند. این قطعه رابط بین چرخ ها و موتور می باشد و حرکت را برای خودرو امکان پذیر می نماید. در لغت گیربکس را با نام جعبه دنده می شناسند. در صورتی که به درستی از گیربکس ها مراقبت شود، تا سال ها بدون آسیب برای شما کاردکرد خواهد داشت. گیربکس ها انواع مختلفی داشته و هر کدام دارای کارکرد خاصی در صنایع می باشند.
مشکلات رایج گیربکس ها
خرابی گیربکس ها خود را با علائم و نشانه های خاصی نشان می دهد. از جمله این مشکلات به شرح زیر می باشد:
سرویس انواع گیربکس
سرویس انواع گیربکس این امکان را برای شما فراهم می کند که هزینه کمتری را بابت تعمیرات پرداخت کنید. گاهی وجود یک ایراد کوچک از جمله کاهش سطح روغن می تواند باعث تخریب سایر قطعات شده و هزینه بالایی را برای شما به دنبال داشته باشد. در نتیجه بهتر است که به صورت دوره ای این قطعه را سرویس کنید. نیرو گیربکس دارای سرویس کارانی بسیار حرفه ای است که به صورت تضمینی گیربکس را سرویس خواهد کرد. برای اطلاع از معایب استفاده از گیربکس پیشنهاد می کنیم مقاله مربوط به آن را در سایت نیرو گیربکس مطالعه کنید.
هزینه تعمیر انواع گیربکس
هزینه تعمیر گیربکس یکی از مواردی است که بسیاری از افراد در هنگام بروز مشکل در گیربکس به آن فکر می کنند. برای برآورد قیمت تعمیر این قطعه شما باید ابتدا مشکل را بررسی کنید. در صورتی که شما در همان ابتدای بروز مشکل آن را تعمیر کنید، هزینه پایینی را پرداخت خواهید کرد. ولی چنانچه به موقع گیربکس تعمیر نشود، به سایر قطعات دستگاه و خودرو نیز آسیب وارد کرده و هزینه های تعمیر شما را چندین برابر می کند. جهت اطلاع از قیمت تعمیر انواع گیربکس ها با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید تا نیرو گیربکس پس از بررسی مشکل گیربکس، قیمت آن را به شما اعلام کند.
مجموعه نیرو گیربکس چه گیربکس هایی را تعمیر می کند؟
تعمیر گیربکس صنعتی در انواع مختلف ( گیربکس حلزونی، گیربکس کتابی، گیربکس شافت مستقیم و دیگر مدل ها ) توسط مجموعه نیرو گیربکس انجام می شود.
هزینه تعمیر گیربکس چقدر می باشد؟
هزینه تعمیر انواع گیربکس متفاوت است. جهت اطلاعات بیشتر با شماره های مندرج در سایت نیرو گیربکس در تماس باشید.